Delen Berlijnse Muur staan op vuilnisbelt

1 minuut leestijd
Berlijnse Muur, 1989 - cc
Berlijnse Muur, 1989 - cc

Delen van de Berlijnse Muur blijken na de val van de muur in 1989 op een vuilstortplaats in Berlijn terecht te zijn gekomen. Een verslaggever van de Duitse omroep Deutsche Welle heeft dat ontdekt.

Berlijnse Muur
Berlijnse Muur
Het bedrijf dat de stortplaats beheert, Alba, werd na de val van de muur ingeschakeld om te helpen met afbreken. Delen van de Berlijnse Muur kwamen zo op de stort terecht. Ze worden daar al enkele decennia gebruikt als scheidingswand tussen verschillende soorten afval.

Het bedrijf blijkt aardig te kunnen verdienen aan de muurdelen. Sommige stukken worden voor duizenden euro’s verkocht. Aanvankelijk was men overigens van plan de stukken van de muur te recyclen. Nu is men blij dat dat niet is gebeurd. Volgens Gerhard Sälter van de Gedenkstätte Berliner Mauer gaat het om authentieke muurdelen. Een oneerbiedige plek vindt hij de vuilstort niet voor het icoon van de Koude Oorlog:

“Veel Duitsers vonden al lang voor 1989 dat dit de plek was waar de Muur thuishoorde.”

Meer over de Berlijnse Muur
Boek: Berlijnse muur – 13 augustus 1961 – 9 november 1989

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Recent gepubliceerd

Reageer

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 54.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
0
Reageren?x
×