Einde restauratie OLV-kathedraal Antwerpen in zicht

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen – Foto: CC/Wouter Hagens
De Vlaamse minister Geert Bourgeois heeft een restauratiepremie van ruim 1,3 miljoen euro uitgetrokken voor de elfde en laatste restauratiefase van de beroemde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen.

In 1965 besloot het provinciebestuur van Antwerpen om als bouwheer een grote restauratiecampagne van de kathedraal op te starten. De hoog-gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat, als een van de 56 belforten in België en Frankrijk, op de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco. De restauratie van de kathedraal is momenteel toe aan de laatste restauratiefase.

In deze laatste fase worden de kooromgang en de kapellen K03 en K12 gerestaureerd. Ook komt er een nieuw portaal bij de hoofdingang. Verder behoren de restauratie van het dak en het aanbrengen van ladder – en klimhaken behoort tot deze laatste fase.

- advertentie -

Het provinciebestuur hoopt dat het volledige restauratieproject in 2015 kan worden voltooid, vijftig jaar na de start van de restauratiewerken.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: