Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Einde restauratie OLV-kathedraal Antwerpen in zicht

1 minuut leestijd

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen – Foto: CC/Wouter Hagens
De Vlaamse minister Geert Bourgeois heeft een restauratiepremie van ruim 1,3 miljoen euro uitgetrokken voor de elfde en laatste restauratiefase van de beroemde Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen.

In 1965 besloot het provinciebestuur van Antwerpen om als bouwheer een grote restauratiecampagne van de kathedraal op te starten. De hoog-gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat, als een van de 56 belforten in België en Frankrijk, op de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco. De restauratie van de kathedraal is momenteel toe aan de laatste restauratiefase.

In deze laatste fase worden de kooromgang en de kapellen K03 en K12 gerestaureerd. Ook komt er een nieuw portaal bij de hoofdingang. Verder behoren de restauratie van het dak en het aanbrengen van ladder – en klimhaken behoort tot deze laatste fase.

Het provinciebestuur hoopt dat het volledige restauratieproject in 2015 kan worden voltooid, vijftig jaar na de start van de restauratiewerken.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.278 actieve abonnees

"Geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken voor een breed publiek."

Meer informatie over ons project

Volg ons:

Meer over het onderwerp: