Geld ingezameld voor restauratie laatste paard Napoleon

Het Legermuseum in Parijs heeft met succes een inzamelingsactie gehouden voor de restauratie van Vizir, het laatste paard van Napoleon. Het opgezette paard is er momenteel niet erg goed aan toe. De huid begint te scheuren en de vulling die tijdens het opzetten werd aangebracht, is in de loop der tijd uitgedund.

Binnen enkele dagen wist het Legermuseum 15.000 euro in te zamelen voor de restauratie. Het geld wordt ook gebruikt voor een speciale vitrine die ook de klimaatomstandigheden kan regelen.

Napoleon kreeg de schimmel in 1802 van de Ottomaanse sultan Selim III. Het dier was onder meer aanwezig bij de slagen bij Jena (1806) en Eylau (1807) en werd door Napoleon meegenomen naar Elba tijdens zijn ballingschap.

Boek: De paarden van Waterloo
Overzicht van boeken over Napoleon

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: