Gelderse doop-, trouw- en begraafboeken integraal online

Afb: Gelders Archief
Voer voor genealogen: het Gelders Archief gaat de doop-, trouw- en begraafboeken van Gelderland integraal op zijn website publiceren.

Het gaat om de Gelderse kerkboeken, die van de zestiende eeuw tot 1811 werden bijgehouden door de plaatselijke kerkelijke gemeenten en parochies.


Voor de invoering van de Burgerlijke Stand in 1811 hielden de kerken een administratie bij van lidmaten en mensen die gedoopt of begraven werden en huwden.

- advertentie -

De documenten worden de komende maanden in fasen op internet geplaatst: de eerste zijn vanaf nu raadpleegbaar, de laatste worden naar verwachting in het najaar gepubliceerd. Het betreft enige honderdduizenden scans, die op internet worden geplaatst.

Volgens het Gelders Archief zijn de doop-, trouw- en begraafboeken niet alleen interessant voor genealogen, maar ook voor bijvoorbeeld regiohistorici, biografen en historisch demografen.

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: