Week van de koloniale geschiedenis

Google viert Nationale Feestdag van België met friet

Op de Belgische startpagina van Google is dinsdag een aangepast logo te vinden naar aanleiding van de Nationale Feestdag van België. De letters van het logo hebben niet de vertrouwde Google-kleuren, maar zijn voor de gelegenheid zwart-geel-rood gekleurd. Centraal in de zogenaamde Doodle staat een puntzak friet met mayonaise.

Op 21 juli 1831 legde Leopold I, de eerste koning van België, de grondwettelijke eed af. Ter gelegenheid daarvan is 21 juli nog altijd de nationale feestdag van het land.

Het land was in 1830 in opstand gekomen tegen koning Willem I van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden waar België tot dat moment nog onderdeel van uitmaakte. De veelal katholieke Belgen waren onder meer niet blij met het feit dat de koning protestants was en veel Franstalige edelen hadden er moeite mee dat de regering Nederlands sprak.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: