Dark
Light

Grote brand in vestingstad Brielle

Auteur:
1 minuut leestijd

In het historische centrum van de voormalige vestingstad Brielle heeft in de nacht van zondag op maandag een grote brand gewoed.

Brielle vanuit de lucht gezien – Foto: CC
De brand begon in een woning in de Vischstraat, in het historische centrum, en dreigde vervolgens over te slaan naar andere woningen. De brandweer kreeg de brand pas na enkele uren onder controle. Aanvankelijk waren er berichten dat er mogelijk nog iemand in een van de brandende panden zat, maar dat bleek uiteindelijk niet zo te zijn. Bij de brand is niemand gewond geraakt. Het pand waar de brand ontstond is volledig afgebrand. Omliggende woningen liepen veel rook- en waterschade op.

Brielle is een voormalige vestingstad in Zuid-Holland. De stad werd beroemd door de inname door een geuzenvloot op 1 april 1572. Na de verdrijving van de Spanjaarden werd de stad een steunpunt voor de opstandelingen in de Tachtigjarige Oorlog.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×