/

Haarlok Abraham Lincoln geveild voor 81.000 dollar

De moord op Abraham Lincoln
De moord op Abraham Lincoln

Bij een veiling is een haarlok van de Amerikaanse president Abraham Lincoln verkocht voor een bedrag van 81.000 dollar, omgerekend ruim 68.000 euro. Het plukje haar werd na de dood van de president door de lijkschouwer afgeknipt en op een telegram geplakt.

Abraham Lincoln, president tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog, werd op 15 april 1865 vermoord door John Wilkes Booth, terwijl hij een voorstelling in het theater bijwoonde. De lijkschouwer verwijderde een stukje haar, met naar verluidt de bloedspetters er nog op, tijdens zijn onderzoek en plakte het op een telegram dat in handen kwam van de neef van Mary Todd, de weduwe van de president. Deze neef was ook bij de autopsie aanwezig. Op het telegram schreef de lijkschouwer ‘Hair of A. Lincoln’.

De ongeveer vijf centimeter haarlok zou nog tot 1999 in bezit van de familie Todd zijn gebleven. Het is niet bekend wie het haar van de president heeft gekocht.

Overzicht van Boeken over de Amerikaanse geschiedenis

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: