Dark
Light

Herdenking opstand Sobibor in Verzetsmuseum Amsterdam

Auteur:
1 minuut leestijd

Treinstation van Sobibor (foto: Jacques Lahitte)
Treinstation van Sobibor (CC BY 3.0 – Jacques Lahitte – wiki)
Naar aanleiding van de herdenking van de opstand in het vernietigingskamp Sobibor op 14 oktober 1943 organiseert Stichting Sobibor samen met Verzetsmuseum Amsterdam in oktober een themabijeenkomst. Thema van de bijeenkomst is: Wat te doen als overlevenden van de Sjoa er niet meer zijn om over de oorlog te vertellen?.

Tijdens deze middag, die geleid wordt door presentatrice en journaliste Clairy Polak, wordt onder meer gesproken over hoe de boodschap van de Holocaust overgebracht kan worden en wordt bekeken waar jongeren zich mee kunnen identificeren.

Susanne Knittel gaat in op de betekenis en representatie van ooggetuigenverslagen. Ook Erik Somers, lid van de expertgroep Herinrichting Sobibor (VWS), is aanwezig. Hij is als historicus verbonden aan het NIOD en promoveerde dit jaar op de herinnering en verbeelding van de oorlog in musea. Hij constateert een toenemende behoefte aan authenticiteitsbeleving en zal ingaan op de museale verbeelding van oorlog en vervolging.

De themabijeenkomst vindt plaats op zondag 19 oktober 2014 en begint om 15:30 uur. Bezoek voor meer informatie en aanmelding de website van het Verzetsmuseum.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

×