Dark
Light

Het Oude Griekenland in Museumpark Orientalis

Auteur:
1 minuut leestijd
Foto: Museumpark Orientalis

Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting houdt op zondag 7 juli een themadag. Het museumpark staat die dag helemaal in het teken van het oude Griekenland.

Bezoekers kunnen onder meer meedoen aan oude Griekse sporten als discuswerpen, speerwerpen, hardlopen en verspringen. Na deze vierkamp krijgen de deelnemers, net als vroeger, een lauwerkrans op het hoofd.

Het Griekse alfabet

Kinderen kunnen een parcours afleggen waarin ze het Griekse alfabet leren, op scherven schrijven, de vierkamp doorlopen en typische Griekse spellen doen. Verder kan men onder meer kennismaken met typische oud Griekse bezigheden, zoals spinnen en weven voor het Grieks Huis. Voor de inwendige mens zijn er vijgen, granaatappels en ‘paardenbloemsalade’.

Bezoek voor meer informatie de website van Museumpark Orientalis.

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.704 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×