/

Indisch Herinneringscentrum krijgt bijzondere leerstoel

Het Indisch Herinneringscentrum krijgt een bijzondere leerstoel Koloniale en postkoloniale literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) in de Faculteit der Geesteswetenschappen.

De bijzondere leerstoel richt zich op de postkoloniale herinneringscultuur in de naoorlogse periode. Het accent ligt op de dynamiek van de herinnering en de invloed hierop van migratie, repatriëring en globalisering. Onderzoek en onderwijs moeten bijdragen aan een beter begrip van de betekenis van het koloniale verleden voor de samenleving van vandaag en morgen. De werving van een bijzonder hoogleraar voor deze leerstoel is inmiddels gestart. Deze wordt benoemd voor een periode van vijf jaar.

Het Indisch Herinneringscentrum in Arnhem is een van de vier nationale herinneringscentra van de Tweede Wereldoorlog (naast Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Nationaal Monument Kamp Amersfoort en Nationaal Monument Kamp Vught). Het informeert en verhaalt over de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië en over de Indische gemeenschap vanaf 1900 tot heden.

Bekijk meer over:

Nederlands-Indië, Nieuws

Categorieën

Vorige verhaal

Sinterklaas in het buitenland

Volgende verhaal

Spoor van 100.000 doden – Documentaire over ‘Dodenspoorlijn’