Jongens richten ravage aan in mijnmuseum Kerkrade

Mijnwerkersmuseum Schacht Nulland - Foto: mvmt.nl
Mijnwerkersmuseum Schacht Nulland – Foto: mvmt.nl
Vier kinderen hebben in Kerkrade vernielingen aangericht in mijnwerkersmuseum Schacht Nulland. De kinderen, vier jongens in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar, zijn afgelopen weekend door de politie aangehouden.


De jongens gingen flink tekeer. Er werden honderd jaar oude foto’s vernield en brandblussers van de muren getrokken die vervolgens door de ramen werden gegooid. Verder werd er brand gesticht en poep op de muren van het museum gesmeerd.

De beheerder van het mijnmuseum wist een van de jongens te pakken te krijgen. Met een truc wist hij de medeplichters ook te pakken te krijgen. De museumbeheerder beloofde het jongetje dat hij al bij de kladden had gegrepen, 100 euro als hij zou vertellen met wie hij de vernielingen had aangericht. De tienjarige jongen hapte toe waardoor ook zijn vrienden opgepakt konden worden. De 100 krijgt hij overigens niet.

Oud koempels zwaar gedupeerd door inbraak en vernielingen Schacht Nulland

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: