Dark
Light

Jongens richten ravage aan in mijnmuseum Kerkrade

Auteur:
1 minuut leestijd

Vier kinderen hebben in Kerkrade vernielingen aangericht in mijnwerkersmuseum Schacht Nulland. De kinderen, vier jongens in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar, zijn afgelopen weekend door de politie aangehouden.

De jongens gingen flink tekeer. Er werden honderd jaar oude foto’s vernield en brandblussers van de muren getrokken die vervolgens door de ramen werden gegooid. Verder werd er brand gesticht en poep op de muren van het museum gesmeerd. De beheerder van het mijnmuseum wist een van de jongens te pakken te krijgen. Met een truc wist hij de medeplichters ook te pakken te krijgen. De museumbeheerder beloofde het jongetje dat hij al bij de kladden had gegrepen, 100 euro als hij zou vertellen met wie hij de vernielingen had aangericht. De tienjarige jongen hapte toe waardoor ook zijn vrienden opgepakt konden worden. De 100 krijgt hij overigens niet.

Oud koempels zwaar gedupeerd door inbraak en vernielingen Schacht Nulland

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×