Jongens richten ravage aan in mijnmuseum Kerkrade

Mijnwerkersmuseum Schacht Nulland - Foto: mvmt.nl
Mijnwerkersmuseum Schacht Nulland – Foto: mvmt.nl
Vier kinderen hebben in Kerkrade vernielingen aangericht in mijnwerkersmuseum Schacht Nulland. De kinderen, vier jongens in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar, zijn afgelopen weekend door de politie aangehouden.


De jongens gingen flink tekeer. Er werden honderd jaar oude foto’s vernield en brandblussers van de muren getrokken die vervolgens door de ramen werden gegooid. Verder werd er brand gesticht en poep op de muren van het museum gesmeerd.

De beheerder van het mijnmuseum wist een van de jongens te pakken te krijgen. Met een truc wist hij de medeplichters ook te pakken te krijgen. De museumbeheerder beloofde het jongetje dat hij al bij de kladden had gegrepen, 100 euro als hij zou vertellen met wie hij de vernielingen had aangericht. De tienjarige jongen hapte toe waardoor ook zijn vrienden opgepakt konden worden. De 100 krijgt hij overigens niet.

Oud koempels zwaar gedupeerd door inbraak en vernielingen Schacht Nulland

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: