Week van de koloniale geschiedenis

Jongens richten ravage aan in mijnmuseum Kerkrade

Mijnwerkersmuseum Schacht Nulland - Foto: mvmt.nl
Mijnwerkersmuseum Schacht Nulland – Foto: mvmt.nl
Vier kinderen hebben in Kerkrade vernielingen aangericht in mijnwerkersmuseum Schacht Nulland. De kinderen, vier jongens in de leeftijd van 9 tot en met 11 jaar, zijn afgelopen weekend door de politie aangehouden.


De jongens gingen flink tekeer. Er werden honderd jaar oude foto’s vernield en brandblussers van de muren getrokken die vervolgens door de ramen werden gegooid. Verder werd er brand gesticht en poep op de muren van het museum gesmeerd.

De beheerder van het mijnmuseum wist een van de jongens te pakken te krijgen. Met een truc wist hij de medeplichters ook te pakken te krijgen. De museumbeheerder beloofde het jongetje dat hij al bij de kladden had gegrepen, 100 euro als hij zou vertellen met wie hij de vernielingen had aangericht. De tienjarige jongen hapte toe waardoor ook zijn vrienden opgepakt konden worden. De 100 krijgt hij overigens niet.

Oud koempels zwaar gedupeerd door inbraak en vernielingen Schacht Nulland

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

De klassieke wereld in 52 ontdekkingen - Leonard RutgersDe jodenvervolging in foto'sDe keuze - Leven in vrijheidDe Bourgondiërs - Bart Van LooDe geschiedenis van Nederland in 100 oude kaarten
Gelijk naar geschiedenisboeken over: