Dark
Light

Kinderen vinden Continium leukste museum van Nederland

1 minuut leestijd

Museuminspecteurs
Net als vorig jaar is het Discovery Center Continium in Kerkrade door Museuminspecteurs in de leeftijd tot en met twaalf jaar uitgeroepen tot het leukste museum van Nederland.

Museuminspecteurs is een initiatief van de ANWB en de Nederlandse Museumvereniging, speciaal voor kinderen tot en met twaalf jaar. Sinds november 2011 worden er al musea door kinderen gekeurd en elk jaar krijgt het museum met de beste cijfers de titel Beste Kidsproof Museum.


Discovery Center Continium

Net als vorig jaar is die titel nu dus naar het Discovery Center Continium in Kerkrade gegaan. Het museum kreeg van de inspecteurs het hoogste gemiddelde cijfer van een 9.3, een tiende hoger dan vorig jaar. Het museum is gewijd aan de geschiedenis van de laatste 150 jaar industrie en samenleving.

In ongeveer een jaar tijd vulden in totaal 1535 Museuminspecteurs 3384 inspectierapporten in van 396 verschillende Nederlandse musea. Dit jaar kon dat voor het eerst ook met de Museuminspecteurs App.

De winnende musea met de hoogste gemiddelde cijfers in de provincies waren genomineerd voor de titel kidsproof-Museum.

De ranglijst:

Continium, Limburg (9.3)
NEMO, Noord-Holland (9.2)
Archeon, Zuid-Holland (9.0)
Natuurmuseum Brabant, Brabant (8.9)
Geldmuseum, Utrecht (8.7)
Gevangenismuseum, Drenthe (8.6)
Nederlands Openluchtmuseum, Gelderland (8.4)
Aviodrome, Flevoland (8.2)
Nederlands Stripmuseum, Groningen (8.0)

Gerelateerde boeken:

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×