Dark
Light

Koningin heropent gerestaureerd Slot Oranienbaum

1 minuut leestijd

Slot Oranienbaum – Foto: CC/Doris Antony
Koningin Beatrix heeft woensdag een tentoonstelling geopend in het gerestaureerde Slot Oranienbaum in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt. De vorstin opende de tentoonstelling, getiteld Dutch Design – Huis van Oranje, samen met de Duitse bondspresident Joachim Gauck.

Met de opening van de tentoonstelling zijn nieuw gerestaureerde delen van het Duitse slot weer opengesteld voor het grote publiek. De komende maanden worden er werken tentoongesteld vanNederlandse vormgevers, waaronder Viktor & Rolf, Hella Jongerius, Iris van Herpen en Piet Hein Eek. De tentoonstelling is nog tot eind september te zien.

Slot Oranienbaum werd in de zeventiende eeuw eeuw gebouwd voor Henriëtte Catharina van Nassau (1637-1708), dochter van stadhouder Frederik Hendrik en Amalia van Solms.

Het barok vormgegeven slot is ontworpen door de Nederlandse architect Cornelis Ryckwaert (1652-1693).

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie