Koningin heropent gerestaureerd Slot Oranienbaum

Slot Oranienbaum – Foto: CC/Doris Antony
Koningin Beatrix heeft woensdag een tentoonstelling geopend in het gerestaureerde Slot Oranienbaum in de Duitse deelstaat Sachsen-Anhalt. De vorstin opende de tentoonstelling, getiteld Dutch Design – Huis van Oranje, samen met de Duitse bondspresident Joachim Gauck.

Met de opening van de tentoonstelling zijn nieuw gerestaureerde delen van het Duitse slot weer opengesteld voor het grote publiek. De komende maanden worden er werken tentoongesteld vanNederlandse vormgevers, waaronder Viktor & Rolf, Hella Jongerius, Iris van Herpen en Piet Hein Eek. De tentoonstelling is nog tot eind september te zien.

- advertentie -

Slot Oranienbaum werd in de zeventiende eeuw eeuw gebouwd voor Henriëtte Catharina van Nassau (1637-1708), dochter van stadhouder Frederik Hendrik en Amalia van Solms.

Het barok vormgegeven slot is ontworpen door de Nederlandse architect Cornelis Ryckwaert (1652-1693).

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: