Week van de koloniale geschiedenis

Koningshuis centraal bij Veluws Zandsculpturenfestijn

Willem van Oranje en koningin Beatrix
Het jaarlijkse Zandsculpturenfestijn in Garderen staat dit jaar in het teken van de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis en Oranje. Het evenement is zaterdag geopend.

Sinds eind januari hebben twintig zandkunstenaars uit vier landen gewerkt aan de sculpturen. Bezoekers kunnen onder meer sculpturen bewonderen van alle stadhouders, koningen en koninginnen van het Huis van Oranje. De expositie begint met een beeld van Juliana van Stolberg, de moeder van Willem vanOranje, en eindigt met sculpturen van de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane.

- advertentie -

Ook de coupletten van het Wilhelmus zijn in het zand geschreven.
Verder zijn verschillende paleizen en andere elementen uit het leven van de Oranjes gemaakt.

Het Veluws Zandsculpturenfestijn is te bezoeken van 21 april tot en met 27 oktober 2012. Deze zaterdag kunnen bezoekers ook in Garderen terecht om schilderijen te laten taxeren door Jan Cees de Gruijter.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: