/

Louvre opnieuw best bezochte museum ter wereld

Louvre in Parijs - cc
Louvre in Parijs - cc

Afgelopen jaar verwelkomde het Louvre in Parijs maar liefst 9,3 miljoen bezoekers. Het museum is daarmee opnieuw het best bezochte museum ter wereld. In 2013 trok het Louvre ongeveer evenveel bezoekers.

Afgelopen jaar was meer dan de helft van de bezoekers jonger dan dertig en kwam zeventig procent niet uit Frankrijk. Het merendeel van de buitenlandse bezoekers is afkomstig uit Verenigde Staten. Verder trok het museum in 2013 onder meer veel bezoekers uit China, Italië, Groot-Brittannië en Brazilië.

Het merendeel van de toeristen komt af op de vaste presentatie van het museum. Met name de Mona Lisa van Leonardo da Vinci is een van de grootste publiekstrekkers. Het Louvre is gevestigd in een van oorsprong middeleeuws kasteel dat door de koningen van Frankrijk werd gebruikt.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: