Maker eerste prof-doelpunt overleden

Maker eerste prof-doelpunt overleden
Luc Flad, de man die in 1954 als eerste een doelpunt maakte in het Nederlandse betaald voetbal, is zondag op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt FC Utrecht.

Luc Flad maakte het doelpunt namens zijn club DOS uit Utrecht. Al na 32 seconden spelen opende hij de score, waardoor hij de geschiedenisboeken inging als de maken van het allereerste Nederlandse profgoal. Daarmee kreeg hij een vermelding in het Guiness Book of Records.

Flad scoorde het historische doelpunt in de competitiewedstrijd tegen Betaald Voetbalclub Amsterdam. Enkele jaren later (1958) maakte hij ook onderdeel uit van het team van DOS dat landskampioen werd.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: