Man veroordeeld tot werkstraf vanwege beledigende NSB-tweet

Een 37-jarige man uit Vlissingen is door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur omdat hij een wethouder in een Tweet een NSB’er had genoemd. Dat meldt de PZC deze week.

Het incident deed zich in januari dit jaar voor. De beledigde wethouder, Sem Stroosnijder, deed aangifte bij de politie. De Twitteraar werd hierop door de politie verhoord. De Vlissinger bekende de wethouder “opzettelijk te hebben beledigd” maar beriep zich daarnaast op de vrijheid van meningsuiting. Hij was boos op de ambtsdrager omdat die gezegd had dat het asielzoekersprobleem zo opgelost was als iedereen een vluchteling in huis zou nemen. Dit was tegen het zere been van de Vlissinger omdat hij net had gelezen dat een vluchteling die door iemand in huis was gehaald een kind van zeven had vermoord.

Met de aangifte wilde de wethouder naar eigen zeggen een signaal afgeven. Ook als een ambtenaar was beledigd, was er aangifte gedaan. De rechter verweet de man dat hij de ‘grenzen van het betamelijke’ had overschreden met het geven van een ‘respectloze’ reactie.

De veroordeelde Vlissinger liet nog tegenover de rechter weten dat hij de wethouder gewoon een hand zou geven als hij hem tegenkwam en dat er enkel sprake was van een “politiek meningsverschil”.

- advertentie -

Overzicht van boeken over de NSB

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: