Met iPhone wandelen door Amsterdam van 1572

Still van de applicatie
Wie een iPhone heeft kan sinds kort met behulp van een nieuwe applicatie als het ware wandelen door het Amsterdam van 1572.

De applicatie is ontwikkeld door Nelson Ferraz – een Braziliaan die momenteel in Amsterdam woont – en is sinds deze week gratis te downloaden.

Wie met de applicatie op zak door de Amsterdamse binnenstad wandelt krijgt zijn locatie op de kaart uit 1572 te zien. De app maakt gebruik van een kaart

- advertentie -van Amsterdam die in de zestiende eeuw werd gemaakt door de uit Keulen afkomstige cartograaf en geestelijke Georg Braun (1541-1622).

De ontwikkelaar van de applicatie zegt tegenover Nieuws Uit Amsterdam dat het af en toe niet eenvoudig was om de gps-coördinaten te koppelen aan de handgetekende kaart.

Sommige plekken blijken in de zestiende eeuw door de kaartenmaker namelijk overdreven groot te zijn afgebeeld.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: