Dark
Light

Mogelijk klaar-overs ingezet bij zebrapad Abbey Road

Auteur:
1 minuut leestijd
Abbey Road, de beroemde albumcover
Abbey Road, de beroemde albumcover

Abbey Road, de beroemde albumcover
Abbey Road, de beroemde albumcover
Het wereldberoemde zebrapad op Abbey Road trekt zoveel bezoekers dat de lokale autoriteiten er over denken om klaar-overs in te zetten. Ze zouden er dan voor moeten zorgen dat rond het ‘zebrapad van de Beatles’ geen gevaarlijke verkeerssituaties meer ontstaan.


Het beroemde zebrapad bij de Abbey Road Studios in Londen is sinds een paar jaar zelfs werelderfgoed. De Beatles lieten zich er in 1969 fotograferen. Een van de foto’s die toen gemaakt werd, kreeg een plek op de hoes van het Abbey Road-album. Een van de bekendste albums van de wereldberoemde popgroep.

De foto werd gemaakt door de Schotse fotograaf Iain Macmillan (1938-2006). In de ochtend van 8 augustus 1969 kreeg hij ongeveer tien minuten om op het zebrapad een geschikte foto van de Beatles te maken. De coverfoto waarop de muzikanten van links naar rechts lopen en waarop Paul McCartney blootvoets gaat, werd het bekendst. Er zijn echter meer foto´s bewaard gebleven.

Het zebrapad is een enorme toeristische trekpleister. Dagelijks trekt de voetgangersoversteekplaats volgens de autoriteiten duizenden bezoekers en die zorgen voor gevaarlijke verkeerssituaties. Mogelijk worden er binnenkort daarom dus klaar-overs ingezet om de zaak in het gareel te houden. Volgens de gemeente is de woonwijk waar het zebrapad zich bevindt eigenlijk niet gebouwd om duizenden bezoekers te ontvangen.

Lees ook: The Beatles op Abbey Road, maar dan van rechts naar links

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.248 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×