Monstransdief op de vlucht geslagen

Monstrans die vorig jaar werd gestolen
Monstrans die vorig jaar werd gestolen
Een van de drie mannen die zijn veroordeeld voor de roof van een kostbare monstrans uit Museum Catharijneconvent in Utrecht, is op de vlucht geslagen. Dat meldt de NOS.


De veroordeelde, Marco K., zat in een halfopen regime en keerde niet terug van een bezoek buiten de gevangenis. Er wordt actief naar hem gezocht.

Marco K. was een van de mannen achter de geruchtmakende monstransroof. De achttiende-eeuwse monstrans werd begin vorig jaar gestolen uit Museum Catharijneconvent. Recherche Utrecht startte hierna een groot onderzoek en wist korte tijd later drie mannen aan te houden. In hun auto lag de gehavende monstrans in plastic gewikkeld. De monstrans was wel beschadigd en moest gerestaureerd worden. Ook is een van de sierstukken nog niet teruggevonden.

Het altaarstuk is inmiddels gerestaureerd. Sinds mei is het weer in het Utrechtse museum te bewonderen.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: