Dark
Light

Musea New York: “Laat je selfie-stick thuis!”

1 minuut leestijd
Toeristen met een selfie-stick - cc
Toeristen met een selfie-stick - cc

Selfie-sticks zijn momenteel razend populair. Je kan er eenvoudig foto’s mee van jezelf maken. Niet iedereen zit echter op de apparaten te wachten. Verschillende bekende musea in New York hebben het gebruik van de selfie-stick zelfs verboden.

Een selfie-stick is een uitschuifbare stok waarop een smartphone bevestigd kan worden, zodat je een selfie van jezelf en anderen kan maken. Dankzij de stok hoef je geen omstander meer te vragen of die de foto wil maken. Veel musea vinden het geen probleem als er foto’s worden gemaakt. Ook selfies zijn geen punt. De selfie-stick kan echter zorgen voor gevaarlijk situaties. De kunstwerken zouden gevaar lopen, omdat gebruikers geregeld driftig met hun selfie-stick heen en weer zwaaien.

Irritant

Verder zouden omstanders last hebben van mensen die de stok gebruiken. Enkele toonaangevende musea hebben daarom besloten het gebruik van de selfie-stick te verbieden.

Het gaat om het Museum of Modern Art het Cooper-Hewitt Design Museum en het Brooklyn Museum. Verschillende andere musea, waaronder het Guggenheim, hebben al aangeven ook een verbod te overwegen.

Het Ziggo Dome, een concerthal in Amsterdam, verbood het gebruik van de selfie-stick recent ook al.

Lees ook: De eerste ‘selfie’ ooit gemaakt (1839)
In Nederland zijn ook selfie-sticks te koop

×