Dark
Light

Nederlandse postzegels gedigitaliseerd

Auteur:
1 minuut leestijd

www.postzegelontwerpen.nl
Het Museum voor Communicatie in Den Haag lanceert woensdag een nieuwe website. Op de site www.postzegelontwerpen.nl zijn duizenden Nederlandse postzegels en hun ontwerpen te bekijken.

In de archieven van het Museum voor Communicatie zijn tienduizenden postzegels te vinden. Daarvan zijn er nu dus ruim tienduizend gedigitaliseerd en via de nieuwe website toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Het museum over de nieuwe site:

“Voor het eerst in onze geschiedenis wordt deze belangrijke collectie voor iedereen toegankelijk en daar zijn we best een beetje trots op. […] Een projectteam van conservatoren en registrators van het Museum voor Communicatie werkte twee jaar lang ononderbroken om alle objecten een goede beschrijving te geven, de verhalen bij de postzegels te vertellen en samen met Fabrique de website vorm en inhoud te geven.”

Bezoekers van de site kunnen straks onder meer postzegels opzoeken via een tijdlijn. Hierdoor is eenvoudig te zien welke foto’s precies in welk jaar uitgebracht zijn. Behalve de postzegels zijn ook duizenden ontwerpen en drukproeven op de site te bekijken. Het digitaliseringsproject is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De nieuwe website woensdag vanaf 16:00 uur te bezoeken.

×