Week van de koloniale geschiedenis

Nederlandse postzegels gedigitaliseerd

www.postzegelontwerpen.nl
Het Museum voor Communicatie in Den Haag lanceert woensdag een nieuwe website. Op de site www.postzegelontwerpen.nl zijn duizenden Nederlandse postzegels en hun ontwerpen te bekijken.

In de archieven van het Museum voor Communicatie zijn tienduizenden postzegels te vinden. Daarvan zijn er nu dus ruim tienduizend gedigitaliseerd en via de nieuwe website toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Het museum over de nieuwe site:Voor het eerst in onze geschiedenis wordt deze belangrijke collectie voor iedereen toegankelijk en daar zijn we best een beetje trots op. […] Een projectteam van conservatoren en registrators van het Museum voor Communicatie werkte twee jaar lang ononderbroken om alle objecten een goede beschrijving te geven, de verhalen bij de postzegels te vertellen en samen met Fabrique de website vorm en inhoud te geven.

Bezoekers van de site kunnen straks onder meer postzegels opzoeken via een tijdlijn. Hierdoor is eenvoudig te zien welke foto’s precies in welk jaar uitgebracht zijn. Behalve de postzegels zijn ook duizenden ontwerpen en drukproeven op de site te bekijken. Het digitaliseringsproject is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De nieuwe website woensdag vanaf 16:00 uur te bezoeken.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: