Dark
Light

‘Obama leidt Israëli’s naar deur van de oven’

Auteur:
1 minuut leestijd
Micke Huckabee in 2014 (cc - Gage Skidmore)
Micke Huckabee in 2014 (cc - Gage Skidmore)

In Amerika is ophef ontstaan over een uitspraak van de Republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee. Tegenover een conservatieve nieuwssite zei die dat president Obama de Israëli’s naar de deur van de oven laat marcheren, door een atoomakkoord te sluiten met Iran.

De verwijzing naar de Holocaust is de presidentskandidaat op veel kritiek komen te staan. De Nationale Joodse Democratische Raad in Amerika heeft de vijftien andere Republikeinse kandidaten opgeroepen afstand te nemen van de uitspraken. De raad spreekt van minachting voor de Joden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in vernietigingskampen om het leven kwamen.

Naïef

Niet heel verwonderlijk is dat ook de Democraten fel van leer trekken. Volgens de Democraten zijn de uitspraken van Huckabee de Amerikaanse politiek onwaardig. Partijvoorzitter Debbie Wasserman Schultz heeft de Republikein opgeroepen excuses aan te bieden.

Mike Huckabee, oud-gouverneur van Arkansas, is tegen het nucleaire akkoord dat de regering Obama met Iran heeft gesloten. Volgens de politicus is het naïef om de Iraniërs te vertrouwen. In het interview zei hij dat president Obama de Israëli’s hiermee “naar de deur van de oven” laat marcheren.

Exacte quote uit het interview:

“This president’s foreign policy is the most feckless in American history. It is so naive that he would trust the Iranians. By doing so, he will take the Israelis and march them to the door of the oven. This is the most idiotic thing, this Iran deal. It should be rejected by both Democrats and Republicans in Congress and by the American people. I read the whole deal. We gave away the whole store. It’s got to be stopped.”

Boek van Mike Huckabee: God, Guns, Grits, and Gravy

×