Bloedbad van Deir Yassin (1948)

Het Palestijnse dorp Deir Yassin haalde in april 1948 de wereldpers toen zionistische paramilitaire milities er onder de Arabische bewoners een slachting aanrichtte.

Hezbollah – Politieke partij en militante beweging

De Hezbollah-partij, ofwel de ‘Partij van God’, is zowel een groep militante sjiitische moslims als een politieke groepering in Libanon. Hezbollah is in 1982 ontstaan en wordt door onder meer Nederland en de Verenigde Staten als een terreurorganisatie beschouwd. De Europese Unie heeft de militaire tak van Hezbollah ook bestempeld

Intifada – Opstand van de Palestijnen

De intifada is een bekend fenomeen uit de geschiedenis van het Midden-Oosten. Wat is de betekenis van intifada en wat houdt dit verschijnsel in? Een korte geschiedenis van intifada.

Masada, de feiten op een rijtje

Flavius Josephus schrijft dat de bewoners van het bergfort Masada massaal zelfmoord pleegden, om niet in handen te komen van de binnenvallende Romeinen.

De loden codex

Er lijkt in Israël een technisch goed vervalsingsatelier te zijn dat de laatste tijd verschillende voorwerpen op de markt heeft gebracht...

Der Staat gegen Fritz Bauer

De Duitse procureur-generaal Fritz Bauer speelde eind jaren ’50 een belangrijke rol bij de opsporing en arrestatie van oorlogsmisdadiger Adolf Eichmann.

Mein Kampf blijft verboden boek

Na de oorlog werden de auteursrechten op Mein Kampf door de geallieerden overgedragen aan de Duitse deelstaat Beieren. De deelstaat was altijd fel tegen heruitgave van het beruchte boek.