Oprichter Beastie Boys overleden

Licensed to Ill
Adam Yauch, één van de oprichters van de Beastie Boys, is vrijdag op 47-jarige leeftijd overleden. Muziekblad Rolling Stone heeft dat bekendgemaakt.

Adam Yauch, beter bekend als MCA, richtte in 1979 samen met Mike Diamond (Mike D) en Adam Horovitz (King Adrock) de Beastie Boys.

De band begon als hardcore punkgroep maar ging al snel experimenteren met hiphop.

- advertentie -De groep bracht in 1986 een eerste album uit: Licensed to Ill. Dit album werd een groot succes. Het nummer (You Gotta) Fight for Your Right (to Party) werd een wereldhit en ook het nummer Check it Out deed het goed bij het grote publiek. De band bracht in totaal acht albums uit.

In 2009 werd bekend dat Adam Yauch ziek was. Hij had een een tumor in zijn speekselklier. Hij overleed vrijdag op 47-jarige leeftijd.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: