Persmuseum brengt hommage aan Charlie Hebdo

Tot eind deze maand is in het Persmuseum in Amsterdam een tentoonstelling over het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo te zien.


Met de tentoonstelling wil het Persmuseum een hommage brengen aan de medewerkers van Charlie Hebdo die vorige week bij een terroristische aanslag om het leven kwamen. Met de tentoonstelling wil het museum ook laten zien wat het tijdschrift doet en wat de impact van de terreurdaad is geweest. Er zijn bijvoorbeeld voorpagina’s te zien van van kranten, die in de dagen na de aanslag verschenen.

In de tentoonstelling zijn verder onder meer originele uitgaven uit de vijf decennia van het bestaan van het blad te zien. De lopende tentoonstelling over Stripjournalistiek krijgt met de nieuwe tijdelijke expositie een nieuwe wending, met een actuele component.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: