Pianostemmer vindt goudschat in piano

Een Britse pianostemmer deed enige tijd geleden een bijzondere ontdekking. In een piano vond hij enkele zakken met daarin in totaal 913 gouden munten uit de periode 1847 tot 1915.

De piano werd ruim een jaar geleden door een echtpaar gedoneerd aan een school. Omdat het instrument nogal ontstemd was, werd de 61-jarige pianostemmer Martin Backhouse gevraagd de piano weer bruikbaar te maken. Tijdens zijn werk stuitte de pianostemmer op de munten, die gezamenlijk maar liefst zes kilo wegen. Backhouse deed zijn ontdekking vorig jaar al en ging de afgelopen tijd op zoek naar de eigenaar van de goudschat. Die heeft hij niet gevonden.

Zoektocht

Volgens Britse media maakt het echtpaar dat de piano doneerde geen aanspraak op de muntschat. Omdat de eigenaar van de schat niet getraceerd kon worden, maakt Backhouse volgens de wet aanspraak op een deel van de buit. De rest gaat normaal gesproken naar de school. Hoeveel de munten waard zijn is nog niet duidelijk, maar dat het om een aanzienlijk bedrag gaat staat wel vast.

Video over de ontdekking

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: