Picasso-dief aangehouden

/

Beeld van de bewakingscamera
De politie van San Francisco heeft een man aangehouden die ervan verdacht wordt dinsdag op klaarlichte dag een Picasso te hebben gestolen uit een kunstgalerie.

Afgelopen dinsdag werd de kunstgalerie in San Francisco, de Weinstein-galerie, bezocht door een jongeman. Eenmaal binnen liep de man rechtstreeks naar de tekening van Picasso, haalde deze van de muur en liep vervolgens de galerie uit. Daar stapte hij in een taxi.

Woensdag kon de man gearresteerd worden.Het gaat om de 31-jarige Mark Lugo. Hij zit momenteel vast voor inbraak, diefstal en drugsbezit en zijn borgtocht is vastgesteld op vijf miljoen dollar. De tekening is inmiddels teruggevonden. De lijst ontbreekt echter. De politie vermoedt dat de man alleen werkte en van plan was de tekening te verkopen.

Op bewakingsbeelden van een nabijgelegen restaurant is te zien hoe de man met het ingelijste kunstwerk naar buiten loopt. De gestolen tekening heeft als titel Tête de Femme. Volgens kenners heeft de Picasso een waarde van ongeveer 140.000 euro.

Beelden van de bewakingscamera (CNN)

Categorieën

Vorige verhaal

Maqbool Fida Husain, de ‘Picasso van India’

Volgende verhaal

Lucian Freud (1922-2011) – Kunstenaar

Onze belangrijkste rubrieken: