Week van de koloniale geschiedenis

Politie Amsterdam op spoor smokkel Griekse iconen

Willekeurig Grieks icoon
De politie in Amsterdam is op het spoor gekomen van een grote smokkel van Griekse iconen. Dat meldt Het Parool woensdag.

De Griekse iconen zouden door een bende gestolen zijn uit kerken en kloosters in het noorden van Griekenland. Vervolgens zouden ze aangeboden zijn aan handelaren in Londen, Berlijn en Amsterdam.

Een jaar geleden maakte de politie van Amsterdam als eerste korps van Nederland iemand vrij die zich bezig kon houden met de strijd tegen de illegale kunsthandel. De ontdekking van de iconen-smokkel is volgens Het Parool het eerste succes dat geboekt wordt.

- advertentie -

Met de opsporing van de iconen zou een bedrag van tussen de 50.000 en 100.000 euro zijn gemoeid.

Lees ook: Iconen, bron van devotie

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: