Postzegel voor elfstedentochtwinnaar Reinier Paping

Reinier tijdens de onthulling van de postzegel – Foto: PostNL

Elfstedentochtwinnaar Reinier Paping heeft woensdag zijn eigen postzegel ontvangen. De postzegel is uitgebracht omdat het dit jaar precies vijftig jaar geleden is dat Paping de Elfstedentocht van 1963 won.

De Reinier Paping-postzegels


PostNL besloot de schaatser te eren met een eigen postzegelvel, als herdenking aan zijn legendarische overwinning.
In ruim honderd jaar zijn er in totaal vijftien Elfstedentochten verreden. De meest tot de verbeelding sprekende tocht der tochten was de uitvoering van 18 januari 1963, die door Reinier Paping werd gewonnen.

Vanwege de barre weersomstandigheden kregen slechts 69 van de ruim 9000 deelnemers aan de toertocht toen een Elfstedenkruisje. Ook bij de wedstrijdrijders was de uitval bijzonder hoog – niet meer dan tien procent haalde de finish.

- advertentie -

Postzegel

Voor de Reinier Paping-postzegel is een foto van Henk Blansjaar gebruikt. Daarop is te zien hoe Paping in 1963 onder een brug in Witmarsum doorrijdt.

De beroemde schaatser ontving woensdag het eerste exemplaar van ‘zijn postzegel’ in de bibliotheek van Zwolle. Daar is ook een vitrine geplaatst met daarin de schaatsen die Paping in 1963 droeg.

Eigen postzegel voor Reinier Paping:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: