Dark
Light

Rabobank treft schikking om ‘koningszilver’

Auteur:
1 minuut leestijd

Een aantal van de koningsplaten – Foto: Broederschap Sint Sebastianus
Een aantal van de koningsplaten – Foto: Broederschap Sint Sebastianus
Afgelopen zomer bleek de Rabobank in Kerkrade een aanzienlijke vierhonderd jaar oud zilverwerk per ongeluk te hebben weggegooid. De bank heeft nu een schikking getroffen met de schutterij die eigenaar was van het waardevolle zilverwerk.


Het ging om zogenaamd ‘koningszilver’ met een verzekerde waarde van 250.000 euro. Het zilver bevond zich in een koffer in een kluis van de Rabobank en werd door de bank meegegeven aan een reinigingsdienst. Een bankmedewerker zou het zilver aan hebben gezien voor oude carnavalsattributen.

De oudste koningsplaten die in de koffer zaten waren vierhonderd jaar oud. In de kluis lagen ook oorkondes uit 1617 en de eerste statuten van de broederschap. Die werden ook meegegeven aan de reinigingsdienst.

De hoogte van het schikkingsbedrag is niet bekendgemaakt, meldt regionale omroep L1.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.248 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

Zelfde rubriek

×