Rabobank treft schikking om ‘koningszilver’

Een aantal van de koningsplaten – Foto: Broederschap Sint Sebastianus
Een aantal van de koningsplaten – Foto: Broederschap Sint Sebastianus
Afgelopen zomer bleek de Rabobank in Kerkrade een aanzienlijke vierhonderd jaar oud zilverwerk per ongeluk te hebben weggegooid. De bank heeft nu een schikking getroffen met de schutterij die eigenaar was van het waardevolle zilverwerk.


Het ging om zogenaamd ‘koningszilver’ met een verzekerde waarde van 250.000 euro. Het zilver bevond zich in een koffer in een kluis van de Rabobank en werd door de bank meegegeven aan een reinigingsdienst. Een bankmedewerker zou het zilver aan hebben gezien voor oude carnavalsattributen.

De oudste koningsplaten die in de koffer zaten waren vierhonderd jaar oud. In de kluis lagen ook oorkondes uit 1617 en de eerste statuten van de broederschap. Die werden ook meegegeven aan de reinigingsdienst.

De hoogte van het schikkingsbedrag is niet bekendgemaakt, meldt regionale omroep L1.

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: