Dark
Light

Ravensbrück-herdenking op Museumplein

Auteur:
1 minuut leestijd
Ravensbrück-monument
Ravensbrück-monument in Amsterdam

Monument op het Leidseplein
Op het Museumplein in Amsterdam is zondag een herdenking gehouden voor slachtoffers van concentratiekamp Ravensbrück.

In het Duitse concentratiekamp Ravensbrück werden tijdens de oorlog vrouwen gevangen gehouden. Het overgrote merendeel van de in totaal circa 130.000 vrouwen die in het kamp werden opgesloten, vond er de dood. Het kamp werd op 30 april 1945 door het Sovjet-leger bevrijd.

Bij het monument op het Museumplein in Amsterdam wordt ieder jaar een herdenking gehouden. Dit als eerbetoon aan de vrouwen die in het kamp stierven en als bemoediging voor de nabestaanden en de vrouwen die het kamp overleefden. Bij het monument is een minuut stilte gehouden en werden gedichten voorgedragen en zijn bloemen neergelegd. De herdenking werd onder meer bijgewoond door waarnemend burgemeester Eberhard van der Laan en leerlingen van de Nicolaas Maesschool in Amsterdam.

De herdenkingen bij het monument worden georganiseerd door Comité Vrouwenconcentratiekamp Ravensbrück, opgericht door vrouwen die het kamp overleefden.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×