Resten gladiatorenschool gevonden bij Wenen

Mozaïek met een gladiator-tafereel
Archeologen hebben in de buurt van Wenen de resten van een gladiatorenschool uit de Romeinse tijd ontdekt. Dat meldt de Wiener Zeitung.

De vondst werd gedaan in het archeologische park Carnuntum, ongeveer 20 kilometer ten oosten van Wenen. Het aan de rivier de Donau gelegen Carnuntum was ooit de hoofdstad van de Romeinse provincie Pannonia Superior, dat delen van het hedendaagse Oostenrijk, Hongarije, Servië, Kroatië en Slovenië omvatte.

Archeologen zijn al sinds

- advertentie -halverwege de negentiende eeuw bezig met opgravingen bij de resten van de oude stad. De gladiatorenschool werd onlangs gelokaliseerd met behulp van radar. Volgens de archeologen kan de school zich meten met de Ludus Magnus, de grootste gladiatorenschool van Rome.

Maandag maken de archeologen de exacte locatie van de gladiatorenschool bekend.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: