//

Resten prehistorische boerderij gevonden bij IJssel

Foto: Waterschap Vallei en Veluwe
Foto: Waterschap Vallei en Veluwe

Archeologen hebben bij de Werverdijk aan de IJssel restanten gevonden van een prehistorische boerderij. Dat meldt Waterschap Vallei en Veluwe.

De sporen en vondsten blijken te dateren uit de late bronstijd, 1100-800 jaar voor Christus. Er zijn verschillende paalkuilen aangetroffen die volgens de archeologen aantonen dat er zo’n 3000 jaar geleden een gebouw stond.

Voorlopig is de conclusie dat de vondsten de overblijfselen zijn van een kleine nederzetting die bestond uit een grote woonstalboerderij en enkele bijgebouwen.

Daarnaast zijn sporen gevonden die er op wijzen dat er aardewerk potten zijn gemaakt. De vondsten en de sporen worden de komende tijd door archeologen bestudeerd. Zij hopen te kunnen duiden hoe de nederzetting uit de late prehistorie er uit heeft gezien en wat de bewoners van de nederzetting precies deden.

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: