Royal Society update Wiki-pagina’s vrouwelijke wetenschappers

Ada Lovelace (1815-1852)
De Royal Society, de Britse academie van wetenschappen, heeft voor volgende maand een zogenaamde edit-a-thon georganiseerd. Op 19 oktober worden er zoveel mogelijk Wikipedia-profielen van vrouwelijke wetenschappers geupdate.

De edit-a-thon wordt gehouden in de bibliotheek van de Royal Society in Londen maar wie daar niet naar toe kan komen, kan ook online deelnemen. De Britse academie van wetenschappen hoopt dat met name veel vrouwen deel zullen nemen aan het project.

De bibliotheek van de Royal Society heeft veel materiaal over vrouwelijke wetenschappers waar deelnemers tijdens de edit-a-thon gebruik van kunnen maken.

- advertentie -


De edit-a-thon wordt gehouden naar aanleiding van Ada Lovelace Day. Op deze speciale dag wordt in Groot-Brittannië altijd stilgestaan bij de prestaties van vrouwelijke wetenschappers.

De dag is vernoemd naar Ada Lovelace (1815-1852), een Britse wiskundige die ook wel de allereerste computerprogrammeur wordt genoemd. Ze schreef namelijk het eerste computerprogramma voor de zogenaamde Analytical Engine (de eerste digitale computer) van Charles Babbage (1791-1871).

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: