Sporen middeleeuwse boerderij gevonden in Apeldoorn

//
1 minuut leestijd

Op het terrein van een voormalige wasserij in Apeldoorn zijn sporen van een boerderij uit de elfde eeuw ontdekt. De gemeente Apeldoorn heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan bij het Ordenplein in de Gelderse plaats. Het gaat om een middeleeuwse boerderij met een afmeting van ongeveer dertig bij tien meter. De ouderdom van de boerderij is vastgesteld met behulp van aardewerk dat bij de boerderij gevonden werd. In de grond werden verkleuringen aangetroffen die aangaven hoe groot de boerderij ongeveer moet zijn geweest. Ook zijn sporen van de palen van het huis gevonden.

Archeologen vonden in de buurt van de boerderij verder resten van een middeleeuwse waterput. Op de plek waar de sporen van de boerderij gevonden zijn, komt een nieuwe woonwijk. Het archeologisch onderzoek vond plaats naar aanleiding van de bouwwerkzaamheden.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties