Week van de koloniale geschiedenis

Sporen middeleeuwse boerderij gevonden in Apeldoorn

Archeologie
Op het terrein van een voormalige wasserij in Apeldoorn zijn sporen van een boerderij uit de elfde eeuw ontdekt. De gemeente Apeldoorn heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan bij het Ordenplein in de Gelderse plaats. Het gaat om een middeleeuwse boerderij met een afmeting van ongeveer dertig bij tien meter. De ouderdom van de boerderij is vastgesteld met behulp van aardewerk dat bij de boerderij gevonden werd. In de grond werden verkleuringen aangetroffen die aangaven hoe groot de boerderij ongeveer moet zijn geweest. Ook zijn sporen van de palen van het huis gevonden.

Archeologen vonden in de buurt van de boerderij verder resten van een middeleeuwse waterput. Op de plek waar de sporen van de boerderij gevonden zijn, komt een nieuwe woonwijk. Het archeologisch onderzoek vond plaats naar aanleiding van de bouwwerkzaamheden.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: