Dark
Light

Stedelijk Museum opent deuren op 23 september

1 minuut leestijd
Stedelijk Museum

Stedelijk Museum Amsterdam
Na een lange renovatie opent het Stedelijk Museum in Amsterdam op 23 september de deuren weer voor het publiek. Museumdirecteur Ann Goldstein en de Amsterdamse wethouder Carolien Gehrels hebben dat donderdag bekendgemaakt.

De heropening van het museum is al verschillende keren uitgesteld. Aanvankelijk was het de bedoeling dat het museum in 2008 weer open zou gaan, maar vanwege allerlei tegenvallers werd de heropening steedsvertraagd.

Begin maart betrokken de medewerkers van het museum al het nieuwe kantoorgedeelte, de zogenaamde ‘Badkuip’.

Museumdirecteur Ann Goldstein is blij dat de heropening aanstaande is:

Met deze heropening, waar lang naar is uitgekeken, neemt het Stedelijk Museum Amsterdam opnieuw krachtig positie te midden van grote en vooraanstaande kunstinstituten. Het zet Amsterdam in de schijnwerpers als een centrum van artistieke vernieuwing en het brengt nieuw leven op het Museumplein – één van de belangrijkste cultuurlandschappen in de wereld.

De afgelopen jaren is niet alleen het historische museumpand onder handen genomen, er kwam ook nieuwbouw. Deze nieuwbouw is ontworpen door architect Mels Crouwel en is bedoeld voor tijdelijke tentoonstellingen. Het Amsterdamse museum heeft na de renovatie twee keer zoveel expositieruimte als voorheen.

Het Stedelijk Museum opent in september in het historische gebouw uit 1895 met een permanente opstelling van werken uit de vaste collectie. Ook zal de helft van de begane grond van de oudbouw voortaan bestemd zijn voor topstukken uit de collectie design, grafische vormgeving en toegepaste kunst.

In de nieuwe tentoonstellingszalen in de nieuwbouw zal de tentoonstelling Beyond Imagination te zien zijn, met nieuw werk van twintig in Nederland wonende kunstenaars.

×