Een vrouw in uniform

Stuk van het Jaar-inzending van Regionaal Archief Alkmaar
1 minuut leestijd
Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)
Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)

Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)
Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)
Wie is ze, waarom heeft ze een militair uniform aan en waar staat ze? Op een aantal vragen die de foto oproept heeft het Regionaal Archief Alkmaar een antwoord. De foto is bijvoorbeeld omstreeks 1916 genomen door fotograaf A.J. Bonda uit Bergen (NH) in de achtertuin van zijn Eerste Bergensche Boekhandel.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond in dit dorp een interneringskamp voor Duitse militairen. Zou de vrouw een bekende zijn van één van de heren uit kamp Vinkenkrocht? Dat weten we (nog) niet. Maar wilt u meer lezen over het uniform dat ze draagt, de locatie van de foto en de band van de fotograaf met Duitse militairen? Of zelfs andere foto’s zien waar dezelfde vrouw op blijkt te staan? Ga dan naar: www.archiefalkmaar.nl/stukvanhetjaar

Het verhaal achter deze mysterieuze vrouw is echter nog lang niet af. Stem op deze prachtige foto van Bonda en probeer samen met ons de identiteit van deze vrouw te achterhalen!

~ Meer uitgelichte archiefstukken ~


Stuk van het Jaar
Stuk van het Jaar
De Nederlandse archiefwereld is in het kader van de jaarlijkse Stuk van het Jaar-verkiezing op zoek naar het mooiste archiefstuk van Nederland. Tijdens de afgelopen editie van de verkiezing, die aansluit bij de Maand van de Geschiedenis, kreeg Historiek mail van verschillende instellingen die hun stuk op onze site wilden promoten. Om het eerlijk te houden hebben we dit jaar besloten alle deelnemende archiefinstellingen in staat te stellen hun stuk op Historiek uit te lichten.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Meer informatie