Dark
Light

Een vrouw in uniform

Stuk van het Jaar-inzending van Regionaal Archief Alkmaar
Auteur:
1 minuut leestijd
Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)
Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)

Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)
Een vrouw in uniform (Regionaal Archief Alkmaar)
Wie is ze, waarom heeft ze een militair uniform aan en waar staat ze? Op een aantal vragen die de foto oproept heeft het Regionaal Archief Alkmaar een antwoord. De foto is bijvoorbeeld omstreeks 1916 genomen door fotograaf A.J. Bonda uit Bergen (NH) in de achtertuin van zijn Eerste Bergensche Boekhandel.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog stond in dit dorp een interneringskamp voor Duitse militairen. Zou de vrouw een bekende zijn van één van de heren uit kamp Vinkenkrocht? Dat weten we (nog) niet. Maar wilt u meer lezen over het uniform dat ze draagt, de locatie van de foto en de band van de fotograaf met Duitse militairen? Of zelfs andere foto’s zien waar dezelfde vrouw op blijkt te staan? Ga dan naar: www.archiefalkmaar.nl/stukvanhetjaar

Het verhaal achter deze mysterieuze vrouw is echter nog lang niet af. Stem op deze prachtige foto van Bonda en probeer samen met ons de identiteit van deze vrouw te achterhalen!

~ Meer uitgelichte archiefstukken ~


De Nederlandse archiefwereld was in 2014 in het kader van de jaarlijkse Stuk van het Jaar-verkiezing op zoek naar het mooiste archiefstuk van Nederland. We stelden alle deelnemende archiefinstellingen in staat hun stuk op Historiek uit te lichten.
×