Dark
Light

Tate Gallery geeft geroofd werk John Constable terug

Auteur:
1 minuut leestijd
Beaching A Boat, Brighton - John Constable
Beaching A Boat, Brighton - John Constable

Tate Gallery in Londen geeft een schilderij van John Constable terug aan de nabestaanden van een Joodse kunstenaar en kunstkenner die het werk tijdens de Tweede Wereldoorlog kwijtraakte.

Het gaat om het schilderij Beaching A Boat, Brighton dat John Constable in 1824 maakte. Het Tate kwam in 1986 in bezit van het werk. Het was een geschenk van een particuliere verzamelaar.

Nabestaanden van de voormalige Joodse eigenaar, die het werk tijdens de oorlog in Hongarije verloor, ontdekten twee jaar geleden dat het werk zich in de collectie van het Londense museum bevond en dienden een claim in. Een commissie die dit soort claims onderzoekt, oordeelde dat de Tate Gallery het werk moet teruggeven. Volgens de commissie had het museum de herkomst van het schilderij destijds beter moeten onderzoeken.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken. Steun ons werk

Reageren

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 52.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×