Tentoonstelling en boek: Nederland in 51 voorwerpen

1 minuut leestijd
Enkele objecten uit de tentoonstelling
Enkele objecten uit de tentoonstelling

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft naar aanleiding van de verschijning van het boek ”Nederland. Een objectief zelfportret in 51 voorwerpen” een tentoonstelling samengesteld met 51 gewone objecten, van een blokje kaas tot een bloembol, van een koektrommel tot een kruimeldief.

Nederland. Een objectief zelfportret in 51 voorwerpen
Nederland. Een objectief zelfportret in 51 voorwerpen
In het boek, samengesteld door Wim Brands en Jeroen van Kan, worden ruim vijftig typisch Nederlandse objecten beschreven door evenzoveel schrijvers. Objecten die volgens hen een speciale betekenis hebben gekregen door ons, door de manier waarop wij ermee omgaan.

Bezoekers van de tentoonstelling ontdekken waarom Youp van het Hek een kaasblokje en Kees van Kooten een mattenklopper typisch Nederlands vindt. Ook de kaasschaaf, de Daf, de geranium, de bierfiets en de boterham komen op de tentoonstelling en in het boek aan bod. Maar ook een tuinkabouter, een tompoes, een Solex en een draaiorgel.

Het Museum van de 20e Eeuw over de tentoonstelling die rond dit boek is samengesteld:

“Wij geven altijd al een overzicht van ‘dagelijkse objecten’ en toont vele interieurs van de afgelopen decennia. Daarom was het niet moeilijk om de 51 objecten van de schrijvers te vinden. In een recordtijd van een week werd de tentoonstelling uit de grond gestampt en daarom spreken we dan ook van een popup expositie.”

De tentoonstelling is tot eind dit jaar in Hoorn te zien.

Boek: Nederland. Een objectief zelfportret in 51 voorwerpen

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Reageren op dit bericht?x