Terugkijken: Opening Rijksmuseum

Terugkijken: Opening Rijksmuseum
Zaterdag werd het Rijksmuseum na een grote renovatie eindelijk heropend door koningin Beatrix. De AVRO en de NOS stonden hier met een speciale uitzending uitgebreid bij stil.

Er werd onder meer verslag gedaan van het openingsprogramma en de officiële opening zelf, een van de laatste publieke optredens van koningin Beatrix. Maar er werd uiteraard ook een bezoek gebracht aan het museum. Samen met museumdirecteur Wim Pijbes werden bijvoorbeeld enkele bijzondere objecten besproken, maar ook de ‘gewone bezoekers’ kwamen aan het woord. Wat vinden zij van het vernieuwde museum?

Het Rijksmuseum was zaterdag tot middernacht gratis te bezoeken. Om zoveel mogelijk publiek de kans te geven het museum te bezoeken, was er een speciale rondleiding langs de hoogtepunten.

- advertentie -

Bekijk het openingsprogramma van de NOS en de AVRO:

Get Microsoft Silverlight

Gerelateerde boeken:

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: