Dark
Light

Keizers

Beeld keizer Septimius Severus verdwenen

Uit het Centre Céramique in Maastricht is november vorig jaar een beeld van de Romeinse keizer Septimius Severus verdwenen. Het marmeren beeld stond in de gang van de culturele instelling. Toen in november bleek dat het beeld uit de gang was verdwenen, werd een intern onderzoek ingesteld. Braaksporen werden niet aangetroffen en de vitrine waarin het beeld stond, bleek gewoon
1 minuut leestijd

Alexius III van Byzantium (ca. 1153-1211)

Ook wel Alexios III Angelos. Keizer van Byzantium. Regeerde van 1195 tot 1203. Alexius III van Byzantium werd rond 1153 na Christus geboren als zoon van Andronicos Angelos en Euphrosyne Castamonitissa. Op 8 april 1195 wist hij de troon te bemachtigen door zijn voorganger, zijn broer Isaäk II van Byzantium, blind te maken en in de gevangenis te werpen.
1 minuut leestijd
Alexander Severus

Alexander Severus (208-235 n.Chr.)

Romeinse keizer uit de Severische dynastie. Alexander Severus werd in 208 na Christus geboren in Arca Caesarea, een plaats in het huidige Syrië. Dit onder de naam Gessius Bassianus Alexianus en als zoon van Marcus Julius Gessius Marcianus en Julia Avita Mammaea.
1 minuut leestijd

Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×