Dark
Light

Toekomst kerkgebouwen Zeeland onderzocht

Auteur:
1 minuut leestijd

Kerk in Sluis - cc
Kerk in Sluis – cc
Zeeland telt driehonderd kerken waarvan er steeds meer leeg komen te staan. De Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland (SCEZ) gaat, in opdracht van het Rijk, onderzoeken welke toekomst er is voor het religieus erfgoed in de provinvie.

In het onderzoek wordt specifiek gekeken naar de krimpproblematiek in West-Zeeuws-Vlaanderen. SCEZ wil ook weten hoe het publiek tegen de problematiek aankijkt en start daarom een enquête.

Als er kerken aan het gebruik onttrokken moeten worden, welke moeten dan te allen tijde behouden blijven en welke mogen eventueel verdwijnen? En als er kerken een neven- of herbestemming krijgen, wat is acceptabel voor de bewoners van een stad of dorp? Mag een kerk alleen een culturele bestemming als een museum of bibliotheek krijgen, of zou er eventueel ook een supermarkt in mogen worden gevestigd?

Deze en andere vragen zijn verwerkt in de digitale enquête die loopt van 15 september en 3 oktober 2014. De enquête is te vinden op www.kerk.zeepeil.nl of te benaderen via de website van de SCEZ.

Oprichter (2008) en algemeen beheerder Historiek. Wil via de site historische achtergronden toegankelijk maken voor een breed publiek. Dit onder het motto: "Omdat we ook van gisteren zijn".

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

×