/

TV Toys Museum naar Media Park

TV Toys Museum
Het TV Toys Museum verhuist naar het Media Park in Hilversum. Dat heeft het museum deze week bekendgemaakt op zijn website.

Enige tijd geleden was het nog de bedoeling dat het museum naar Zutphen zou verhuizen, maar die plannen gingen niet door. Nu heeft het TV Toys Museum dus een andere locatie gevonden. Vanaf 2013 moet het museum, dat geheel in het teken staat van de kindertelevisie, gevestigd zijn in het oude Talpa-pand op het Media Park in Hilversum.Eerder was het museum, dat als amateurcollectie begon, gevestigd in een school in het Gelderse Dieren. De afgelopen jaren was het museum ‘dakloos’.

In de toekomst wil het museum onder meer ook aandacht gaan besteden aan musicals en games. TV Toys beschikt momenteel over ruim honderdduizend rekwisieten.

Bekijk meer over:

Museumnieuws, Televisie

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: