Week van de koloniale geschiedenis

TV Toys Museum naar Media Park

TV Toys Museum
Het TV Toys Museum verhuist naar het Media Park in Hilversum. Dat heeft het museum deze week bekendgemaakt op zijn website.

Enige tijd geleden was het nog de bedoeling dat het museum naar Zutphen zou verhuizen, maar die plannen gingen niet door. Nu heeft het TV Toys Museum dus een andere locatie gevonden. Vanaf 2013 moet het museum, dat geheel in het teken staat van de kindertelevisie, gevestigd zijn in het oude Talpa-pand op het Media Park in Hilversum.Eerder was het museum, dat als amateurcollectie begon, gevestigd in een school in het Gelderse Dieren. De afgelopen jaren was het museum ‘dakloos’.

- advertentie -

In de toekomst wil het museum onder meer ook aandacht gaan besteden aan musicals en games. TV Toys beschikt momenteel over ruim honderdduizend rekwisieten.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: