Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

TV Toys Museum naar Media Park

1 minuut leestijd

TV Toys Museum
Het TV Toys Museum verhuist naar het Media Park in Hilversum. Dat heeft het museum deze week bekendgemaakt op zijn website.

Enige tijd geleden was het nog de bedoeling dat het museum naar Zutphen zou verhuizen, maar die plannen gingen niet door. Nu heeft het TV Toys Museum dus een andere locatie gevonden. Vanaf 2013 moet het museum, dat geheel in het teken staat van de kindertelevisie, gevestigd zijn in het oude Talpa-pand op het Media Park in Hilversum.Eerder was het museum, dat als amateurcollectie begon, gevestigd in een school in het Gelderse Dieren. De afgelopen jaren was het museum ‘dakloos’.

In de toekomst wil het museum onder meer ook aandacht gaan besteden aan musicals en games. TV Toys beschikt momenteel over ruim honderdduizend rekwisieten.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

48.299 actieve abonnees

"Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief."

Meer informatie

Volg ons: