Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

Twee miljoen euro subsidie voor Mauritshuis

1 minuut leestijd

2 miljoen euro subsidie
De gemeente Den Haag geeft het Mauritshuis twee miljoen euro subsidie. Het geld is afkomstig van de Europese Unie.

De subsidie is bedoeld voor het project Mauritshuis bouwt aan de toekomst. Het Haagse museum gaat vanaf 2012 fors uitbreiden. De uitbreiding bestaat uit het aanleggen van een ondergrondse foyer die het huidige gebouw verbindt met het pand aan de overkant, Plein 26. De entree van het museum komt in de nieuwe situatie op het voorplein.De totale kosten van de verbouwing zijn geraamd op 22 miljoen euro. Afgelopen vrijdag lanceerde het museum een fondsencampagne. Het Mauritshuis hoopt voor de verbouwing op financiële steun van bedrijven, fondsen, stichtingen, instellingen en particulieren.

In het subsidieprogramma Kansen voor West, dat sinds 2009 bestaat, hebben de vier grote steden en de randstadprovincies hun krachten gebundeld. Doel van dit programma is om de Randstad uit te laten groeien tot één van de economisch sterkste grootstedelijke regio’s in Europa.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (48.314 actieve abonnees)

"Een onafhankelijk online geschiedenismagazine, sinds 2008."

Meer informatie

Meer over het onderwerp: