Twee miljoen euro subsidie voor Mauritshuis

2 miljoen euro subsidie
De gemeente Den Haag geeft het Mauritshuis twee miljoen euro subsidie. Het geld is afkomstig van de Europese Unie.

De subsidie is bedoeld voor het project Mauritshuis bouwt aan de toekomst. Het Haagse museum gaat vanaf 2012 fors uitbreiden. De uitbreiding bestaat uit het aanleggen van een ondergrondse foyer die het huidige gebouw verbindt met het pand aan de overkant, Plein 26. De entree van het museum komt in de nieuwe situatie op het voorplein.De totale kosten van de verbouwing zijn geraamd op 22 miljoen euro. Afgelopen vrijdag lanceerde het museum een fondsencampagne. Het Mauritshuis hoopt voor de verbouwing op financiële steun van bedrijven, fondsen, stichtingen, instellingen en particulieren.

In het subsidieprogramma Kansen voor West, dat sinds 2009 bestaat, hebben de vier grote steden en de randstadprovincies hun krachten gebundeld. Doel van dit programma is om de Randstad uit te laten groeien tot één van de economisch sterkste grootstedelijke regio’s in Europa.

Bekijk meer over:

Museumnieuws

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden en onze colofon vindt u hier.

Doorzoek ons archief: