Week van de koloniale geschiedenis

Twee miljoen euro subsidie voor Mauritshuis

2 miljoen euro subsidie
De gemeente Den Haag geeft het Mauritshuis twee miljoen euro subsidie. Het geld is afkomstig van de Europese Unie.

De subsidie is bedoeld voor het project Mauritshuis bouwt aan de toekomst. Het Haagse museum gaat vanaf 2012 fors uitbreiden. De uitbreiding bestaat uit het aanleggen van een ondergrondse foyer die het huidige gebouw verbindt met het pand aan de overkant, Plein 26. De entree van het museum komt in de nieuwe situatie op het voorplein.De totale kosten van de verbouwing zijn geraamd op 22 miljoen euro. Afgelopen vrijdag lanceerde het museum een fondsencampagne. Het Mauritshuis hoopt voor de verbouwing op financiële steun van bedrijven, fondsen, stichtingen, instellingen en particulieren.

- advertentie -

In het subsidieprogramma Kansen voor West, dat sinds 2009 bestaat, hebben de vier grote steden en de randstadprovincies hun krachten gebundeld. Doel van dit programma is om de Randstad uit te laten groeien tot één van de economisch sterkste grootstedelijke regio’s in Europa.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: