Dark
Light

Van Ammelrooy kruipt in de huid van koningin Beatrix

Auteur:
1 minuut leestijd

Koningin Beatrix – Foto: CC/José Cruz
Actrice Willeke van Ammelrooy gaat de rol van koningin Beatrix vertolken in de nieuwe VPRO-serie Beatrix, Oranje onder vuur. De omroep heeft dat dinsdag bekendgemaakt.

In de nieuwe vierdelige serie wordt onder meer stilgestaan bij de Leidse studententijd van de jonge Beatrix. Verder komen verschillende crisis aan bod die zich in het vorstenhuis hebben afgespeeld.

De rol van de jonge Beatrix wordt vertolkt door Mara van Vlijmen. Willeke van Ammelrooy speelt in de seriede rol van de Beatrix zoals we die vandaag de dag kennen. De actrice is duidelijk zeer blij met de rol:

Toen ik voor de rol van Beatrix gevraagd zei ik: “Wat geweldig, dank u wel. Ik hang nu even op, want ik ga even uit mijn bol”. Het is heerlijk om het grote publiek een inzicht te geven in de andere Beatrix. De koningin, de vrouw, de echtgenote, de moeder, de oma, kortom het mooie hardwerkende mens, de persoon die voor ons gewone mensen grotendeels verborgen blijft.

Het scenario van de nieuwe serie wordt geschreven door Tomas Ross. Eerder schreef hij al het scenario voor de serie Bernhard, Schavuit van Oranje. Het is de bedoeling dat de serie over Beatrix in januari 2012 wordt uitgezonden op Nederland 1.

×