Voor de eerste keer Dodenherdenking in Madurodam

In miniatuurstad Madurodam in Den Haag wordt vanavond, naar aanleiding van Dodenherdenking, voor het eerst een kinderherdenking gehouden. De herdenking wordt gehouden bij de miniatuurversie van het Monument op de Dam waar de landelijke herdenking in bijzijn van de koning wordt gehouden.

George Maduro - Bron: Madurodam
George Maduro – Bron: Madurodam
De jeugdburgemeester van Madurodam, Noah van Meekeren, spreekt tijdens de herdenking een rede uit en een klein heldje graveert zijn of haar naam in het monument van George Maduro. Om 20.00 uur is er vervolgens twee minuten stilte. Daarna is er een bijzonder kinderdefilé.

Bij de NOS zijn vanavond live-beelden van de herdenking te zijn. Voor de herdenking heeft het park speciaal gezinnen met kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar uitgenodigd.

Miniatuurstad Madurodam is vernoemd naar de de Antilliaans-Joodse oorlogsheld George Maduro. Hij is de enige Antilliaan aan wie de Militaire Willemsorde is toegekend.

- advertentie -

Lees ook: George Maduro (1916-1945) – Antilliaans-Joodse verzetsheld
Biografie: Ridder zonder vrees of blaam – Het leven van George Maduro

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: