‘Vue de l’Asile et de la Chapelle de Saint-Rémy’ (1889) – Vincent van Gogh

Een schilderij van Vincent van Gogh is dinsdagavond bij Christie’s in Londen geveild voor een bedrag van 16 miljoen euro. Het werk was afkomstig uit de collectie van de vorig jaar overleden actrice Elizabeth Taylor.

Het schilderij – getiteld Vue de l’Asile et de la Chapelle de Saint-Rémy – dateert uit 1889. Het kwam in 1963 in bezit van Elizabeth Taylor. Haar vader zou het schilderij toen voor 92.000 pond hebben gekocht.

Het schilderij van Van Gogh heeft volgens Christie’s tot haar dood in maart 2011 in de huiskamer van Elizabeth Taylor gehangen. Wie het schilderij gekocht heeft is niet bekend. Naast het schilderij van Van Gogh werden er ook doeken van Claude Pissarro en Edgar Degas geveild. De rest van de collectie van Taylor wordt woensdag geveild.

Vue de l’Asile et de la Chapelle de Saint-Rémy
Vue de l’Asile et de la Chapelle de Saint-Rémy

Bekijk ook: Schilderijen van Vincent van Gogh
…en: Vincent van Gogh (1853-1890) – Zijn leven en werk
Overzicht van boeken over Vincent van Gogh

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: