Dark
Light

Werk Karel Appel ontdekt bij Tussen Kunst en Kitsch

1 minuut leestijd
Het vroege werk van Karel Appel (AVRO)
Het vroege werk van Karel Appel (AVRO)

Woensdag gaat een nieuw seizoen van Tussen Kunst & Kitsch van start. Het programma opent met een bijzondere aflevering. In de eerste uitzending is namelijk een vroeg werk van de beroemde Nederlandse kunstenaar Karel Appel ontdekt.

Bij het programma, dit seizoen voor het eerst gepresenteerd door Frits Sissing (Nelleke van der Krogt ging met pensioen), mogen mensen oude of mogelijk waardevolle objecten laten taxeren door experts, die kunnen vertellen of het om kunst of kitsch gaat.

Tijdens een opname in het Drents Museum in Assen werd een bijzondere vondst gedaan. Expert Richard ter Borg ontdekte een heel vroeg reliëf van Karel Appel. Het werk stamt uit circa 1948, een periode waarin de kunstenaar arm was en zelfs alles in zijn huis sloopte om maar te kunnen werken. Appel schilderde in die tijd vooral kindfiguren, zoals deze.

De eigenaren kochten het kunstwerk op het Waterlooplein in Amsterdam, mogelijk van de kunstenaar zelf, Hoeveel het werk waard is wordt in de uitzending van woensdag bekendgemaakt.

Boek: Tussen Kunst & Kitsch. 101 ontdekkingen