10.000 jaar oud werktuig ontdekt bij Duffel

Wapen van Duffel

Bij het Belgische Duffel (provincie Antwerpen) is een werktuig gevonden dat dateert van 10.000 vóór Christus. Dat melden diverse Belgische kranten.

De vondst werd gedaan tijdens archeologisch onderzoek voorafgaand aan de bouw van een nieuwe brandweerkazerne. Archeologen vonden diverse resten van nederzettingen uit de late ijzertijd of vroeg-Romeinse periode.

Opvallend is vooral de ontdekking van een zogenaamde vuurstenen tweeslagsteker uit de middensteentijd, 10.000 jaar vóór Christus.

- advertentie -
Vallei der KoningenArcheologen hebben in de Vallei der Koningen…
popcorn
PopcornVolgens een nieuwe studie zouden mensen 6700 jaar geleden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: